VUUR VOOR TEAMS

Naast persoonlijke coaching help ik met veel plezier teams om de onderlinge samenwerking naar een hoger plan te brengen. Je bent bijvoorbeeld teamleider of een manager en de laatste tijd constateer je dat de samenwerking op één of andere manier niet lekker loopt. Planningen lopen bijvoorbeeld uit doordat er niet duidelijk wordt gecommuniceerd, de werkdruk loopt hierdoor op en ontstaan er regelmatig aanvaringen tussen collega's. Er wordt samen gewerkt maar de onderlinge samenwerking laat nogal te wensen over. Een keer is natuurlijk niet erg maar als het een patroon wordt gaat het uiteindelijk invloed hebben op het resultaat. En dat is niet wat je wilt.

 

Op tijd ingrijpen
Als je constateert dat het niet lekker loopt is het verstandig om dit direct te bespreken met je team en te werken aan een oplossing. Als je namelijk te lang wacht kunnen onderstaande effecten een hele kluif worden om bij te sturen:

  • Een sterk gedemotiveerd team
  • Ellenlange vergaderingen zonder resultaat
  • Op regelmatige basis aanvaringen
  • Ziekteverzuim door onderlinge conflicten
  • Ontevreden klanten
  • Teruglopende bedrijfsresultaten


En nu?
Interessant is om te kijken waar nu precies de oorzaak ligt. Het gezamenlijk doel kan bijvoorbeeld niet helder zijn, de taak- en rolverdeling klopt misschien niet helemaal of de communicatie kan wellicht duidelijker.

 

Ik kan jullie verder helpen

Een teamsessie van mij heeft als doel om de onderlinge samenwerking te verbeteren en efficiëntie te creëren binnen een groep mensen. Door (outdoor)teamopdrachten wordt op een actieve manier aanspraak gemaakt op het groepsgevoel. Een ideaal middel om met borging mensen in beweging te krijgen, dingen te bespreken, communicatie en samenwerking te laten ervaren en concreet te verbeteren.

 

Aanbod
Ik heb een aanbod samengesteld waaruit je kunt kiezen tussen 3 programma's.

TEAMVUUR


TEAMBUILDING


Dit programma helpt beginnende teams, projectgroepen of nieuwe afdelingen het groepsgevoel te versterken en de onderlinge samenwerking te verbeteren. Dit legt een stevige basis voor een efficiënte manier van werken.

TEAMFOCUS


TEAMTRAINING


Teamtraining gaat een laagje dieper op een onderwerp naar keuze. Hierbij moet je denken aan communicatie, vertrouwen of 'veenbrandjes'. Het team krijgt concrete handvatten en leerstof om te kunnen groeien.

TEAMKERN


KERNWAARDENSESSIE


Kernwaarden. De coördinaten van een missie en visie. Maar wat betekenen ze concreet voor de teamleden individueel en als geheel? Het team gaat hiermee aan de slag en maakt duidelijke afspraken voor de toekomst."Roald houdt op een doortastende manier het team een spiegel voor, waar we concreet op verder kunnen bouwen."